Acest blog va poate ajuta cu rezultate live, actualizate non-stop din toate campionatele sportive ale lumii. De asemenea, aveti si programul meciurilor din intreaga lume, din hochei, baschet, fotbal, tenis, baseball si rugby.
 
Serivicul de livescore este gratuit si poate fi accesat de oriunde fara costuri ascunse fiind neconditionat! Nu necesita refresh deoarece se actualizaeaza automat la fiecare 20 de secunde iar dvs sunteti anuntat in ce meciuri live s-a marcat recent printr-un avertizor sonor implementat in scriptul de livescore!
 
Astfel, veti fi la curent cu toate rezultatele live si cu tot ce se intampla in toate sporturile practicate acum in intreaga lume. Pentru a accesa sectiunile de rezultate live va rugam sa dati un click pe bannerul de mai jos sau pe unul dintre urmatoarele linkuri, corespunzatoate cu sportul pe care doriti sa il evidentiati: Fotbal , Baschet , Tenis , Hochei , Rugby , Handbal , NFL .
 

Tipseri.com este unul dintre cele mai complete siteuri de pariuri din Romania la ora actuala. Va punem la dispozitie strategii si sisteme profesioniste pentru ca dvs sa aveti un profit cat mai mare.

 
Din experienta conturata in decursul a 2 ani de activitate in lumea pariurilor am reusit sa adunam informatii utile pentru toti pariorii, indiferent de nivelul lor de profesionalism sau de timpul petrecut la casele de pariuri online. Avem atat sfaturi pentru incepatori cat si strategii pentru pariorii avansati. 

Zilnic tipsterii nostri profesionisti va pun la dispozitie biletul zilei, o sursa sigura de castig. Pentru pariorii care vor sa fie la curent cu scorurile din fotbal, tenis sau baschet. Astfel, va oferim rezultate live fotbal, rezultate live tenis, rezultate live baschet, rezultate live rugby, , etc.

Prin simplul fapt ca ne vizitati siteul beneficiati de bonusuri uriase. Casele de pariuri va ofera bonusuri de 100% din sumele depuse numai pentru faptul ca le alegeti ca destinatii de pariuri online.

Va punem la dispozitie cote, clasamente, descrierea handicapului asiatic un ghid special pentru incepatori. sunt descrise elaborat, cu informatii reale si updatate saptamanal. Pariurile sunt o sursa de castig daca sunt tratate cu atentie si seriozitate.

Pentru asta incercam sa va ajutam sa treceti peste emotiile cauzate de un castig sau de o pierdere si sa pariati constant cu aceasi precizie castigatoare.

Forumul site-ului nostru va pune in contact cu comuniattea de pariori romani, despre care trebuie sa stiti ca in plan international conteaza destul de mult Va dorim mult succes in plasarea pariurilor! Puteti vizita site-ul aici!

Tags: rezultate live, cote luni, cote marti, cote miercuri, cote joi, cote vineri, cote sambata, cote duminica, predictii fotbal, predictii , livescore , football livescore , tennis livescore , rezultate in direct , biletul zilei , Pariul Live, Pariul Sigur, Bonusuri, download muzica, download filme, download mp3, muzica, Predictii Fotbal, Predictii, Referate Scolare, Muzica, Pariuri Sportive, Pariuri Online, Case de Pariuri, Pariuri, Biletul Zilei , Predictii Sportive, Biletul Zilei, Clasamente, Pariuri Sportive, Clasamente Fotbal Rezultate Live Fotbal , rezultate live tenis , rezultate live hochei , rezultate live baschet , rezultate live handbal , rezultate live nfl , rezultate live rugby . Biletul zilei , sistemul martingale , planul miza , sfaturile noastre , criteriul kelly .

marți, 7 aprilie 2009

Maramures: Scaldatori între investitie si paragina

În fiecare an, înainte de deschiderea sezonului de varã, ne-am fãcut un obicei din a face un „inventar” al locurilor în care bãimãrenii (si nu numai) se pot scãlda. Am luat în considerare doar lacurile din apropierea Bãii Mari, fãrã a lua la socotealã si râurile. Cum ajungi în preajma lacului Nistru, rãmâi uimit. Asta doar dacã ai fost si anul trecut. În urmã cu un an, aici erau doar mâl, gunoaie si buruieni, în schimb anul acesta tabloul are o paletã diferitã de culori.

Prin hotãrârea Consiliului Local Tãutii-Mãgherãus din 4 mai 2007, s-a aprobat investitia în Lacul Nistru. „În urma interventiilor ziarului Glasul Maramuresului si a reportajului de la Axa TV, Consiliul Local ne-a dat banii ce i-am cerut pentru investitii. În plus
, s-au dat bani si pentru drumul de acces. S-a pietruit 1,3 km de drum, de la cel de asfalt”, a declarat Virgil Pantea, administrator. Din mai anul trecut, s-a decolmatat lacul, câstigându-se circa 14.000 metri cubi de apã, s-au reparat aleile, s-a amenajat un gard de protectie, din nuiele împletite pentru a se integra în decorul rustic al zonei. De asemenea, s-au fãcut si lucrãri de reabilitare
a digului (de la bazã si pânã sus, cu douã rânduri de plasã).

La toate acestea se adaugã si câteva planuri de viitor: „Vreau sã schimb acoperisul cãsutelor de vacantã, al barului si sã amenajez o terasã în fata cabanei. În cel mai scurt timp, va fi gata si un teren de sport, împrejmuit cu plasã. Voi adãuga, la cele existente, mãsute de lemn si încã douã-trei alei”, precizeazã administratorul Lacului Nistru, Virgil Pantea. Nu este de ignorat nici pestele din lac, recent repopulat: o tonã de caras, o tonã de crap si 500 kg de amur (crap auriu). Iar pentru o sumã destul de micã, se poate pescui în voie. Singurul dezavantaj al Lacului Nistru pare a fi lipsa semnalului la mobil, dar dacã doriti sã „evadati” 100%, atunci poate fi un avantaj. • Mogosa - curat si „fãrã manele” Cel mai curat lac din jurul municipiului Baia Mare mi s-a pãrut lacul Mogosa. Cu o cabanã renovatã în urmã cu 3-4 ani si cu cele 3 stele, lacul Mogosa se adreseazã mai mult bãimãrenilor înstãriti. Însã, peisajul, telescaunul functional si aerul curat meritã toti banii. „Cred cã avantajul nostru fatã de ceilalti concurenti este cã avem cele 15 hidrobiciclete cu care se poate iesi pe lac si avem circa 1.000 de locuri de parcare”, precizeazã administratorul Petru Cardos. De curând, la Mogosa, s-a interzis camparea în jurul lacului. Administratorul explicã: „În primul rând, cei mai multi erau nemultumiti de taxa de parcare. Nu este o sumã mare, dar avem circa 1.000 de locuri, pãzite si pe loc drept, ca sã zic asa. Înainte, fiecare parca unde îl tãia capul.

Blocau drumul, iar turistii erau deranjati de acest lucru. Apoi, a venit interdictia cu corturile. Stiu cã la camerã costã mai mult, dar trebuie sã mã întelegeti si pe mine. E o afacere, iar interesul meu este de a o face sã meargã bine. Apoi, dincolo de aspectul profitului, mai este si confortul clientilor sau al celor ce vin aici ocazional. Cei care veneau cu corturile aici, lãsau în urmã dezastru: gunoaie peste gunoaie, iarbã distrusã, locuri unde au fãcut foc, etc. Sã nu mai amintesc de manele. Puneau muzicã la maxim, de rãsunau codrii ãstia!” • Crãpãturi, buruieni si paraginã la Bodi Ferneziu si Firiza Dacã Nistru mai e cum e, sã vedeti lacul Bodi sau cel de la Firiza.

La cel din urmã s-a interzis (cicã) scãldatul. S-au scris sute de pagini de ziar si au fost zeci de ore la televiziunile locale despre subiectul lacul Firiza. Niciun rezultat: locuitorii (asa-zisului) cartier Firiza trãiesc tot ca-n Evul Mediu, aruncã gunoaiele tot în râul ce se varsã apoi în lacul cu acelasi nume. Asta chiar dacã de ceva vreme DRUSAL-ul colecteazã gunoiul menajer de aici. „Ãstia trãiesc ca si acum 1.000 de ani. Nu au niciun fel de bun-simt. De la grajdurile cu animale, tot «rahatu» li se scurrge în râu, apoi în lac.

Intereseazã pe cineva? «NU»”, spune un pescar pe care l-am prins în zonã. Despre cabanã, numai cuvinte de «laudã»: crãpaturi, ruginã si licheni. Nici lacul Bodi (de la Ferneziu) nu stã mai bine. As putea spune chiar cã stã cel mai rãu. Lacul aratã precum o baltã pãrãsitã, plin de buruieni si stufãris. Ce a rãmas din restaurant e în paraginã, iar drumul... parcã e selenar: gropi de 20-30 de centimetri adâncime, copaci rãsturnati, stâlpi de electricitate ce aproape se prãbusesc peste trecãtori. (Cosmin MESAROS) Dupã ce o conductã a sistemului de alimentare s-a spart în cinci locuri 3.000 de sigheteni au rãmas fãrã apã Desi pe raza municipiului Sighetu Marmatiei se deruleazã lucrãri de reabilitare a retelei de alimentare
cu apã si a celei de canalizare, lucrãri derulate în cadrul ADIL, prin programul SAMTID, cetãtenii se confruntã cu situatii neplãcute cauzate de desele avarii ce se produc pe sistemul de alimentare cu apã a localitãtii.

O asemenea situatie s-a înregistrat în data de 14 mai, când, în cinci puncte, conducta de azbociment a explodat, în zone cuprinse între strãzile Mihai Viteazul, Dragos Vodã, Traian si 22 Decembrie. Zona situatã la intersectia strãzilor Traian cu Dragos Vodã a devenit un lac în miniaturã. Echipele de interventie ale ACATERM au fãcut cu greu fatã situatiei, trebuind sã intervinã în cinci locuri diferite. Timp de 30 de ore, 3.000 de persoane au rãmas fãrã apã. Felul în care vãd cei de la ADIL sã refacã reteaua de alimentare cu apã este cel putin ciudat. În loc sã înlocuiascã portiunile de conductã de azbociment învechite, din zona centralã a orasului, unde se înregistreazã cel mai adesea avarii, sunt înlocuite portiunile de conductã care ar mai putea fi utilizate. “Am tot depus eforturi pentru a-i face pe cei de la ADIL sã înteleagã situatia si sã intervinã cu prioritate în zonele vulnerabile, dar în zadar. Daniela Popa, director ADIL, declarã, în mod ironic, în mass-media, faultându-se singurã, cã Sighetul este pe ultimul loc în ceea ce priveste programul SAMTID”, ne-au declarat cei de la ACATERM SA, Sighetu Marmatiei.

Situatia este cu atât mai gravã cu cât sigheteanul de rând plãteste aceste lucrãri, sperând sã nu se confrunte cu asemenea incidente. Pânã când lucrurile se vor remedia, asemenea avarii vor continua sã creeze neplãceri, mai ales pe perioada verii, când consumul de apã va înregistra cresteri semnificative. (Liviu SIMAN) Alo, domnule primar? Salubritate inexistentã în Piata
Millennium Sfârsitul de sãptãmânã a adus o nouã imagine ineditã rubricii noastre. Aceasta a fost surprinsã vineri, 16 mai a.c, în jurul amiezii. Ne lãudãm cã întretinem si renovãm „Centrul Vechi”, administratia localã se mândreste mereu cu lucrãrile efectuate în Piata Millennium. Fotografia prezentatã redã tocmai aceastã zonã, mult lãudatã de prim-edilul Bãii Mari. În spatele hotelului „Minerul”, grãmada de PET-uri si gunoaie nu face deloc cinste acestui spatiu despre care mereu ni se aminteste cât e de întretinut. „Mai mare rusinea sã lase toate mizeriile astea aici. Unde e firma de salubritate, pe care primãria, tot din banii contribuabililor, o plãteste? Cã nu se face curat în cartierele mãrginase, am renuntat sã tot amintim. Da’ acuma nu ne îngrijim nici de centrul orasului? În ritmul ãsta, vom trãi printre mizerii, iar copiii nostri se vor juca alãturi de sobolani”, afirmã revoltatã bãimãreanca Mariela D. (Dana TÃMAS) Mãsuri dure pentru Baia Mare? Nu, mãsuri normale! Multi oameni mã întreabã pe stradã, la telefon sau prin intermediul e-mailurilor dacã voi avea curaj sã aplic mãsuri reale de reformã în Baia Mare. Îmi scrie Pavel Podea, un cetãtean ca oricare, cã e nemultumit de garajele construite pe spatiile verzi, problemã de care Anghel nu s-a ocupat, ca sã nu se punã rãu cu alegãtorii. Si eu cred la fel. Cã acest primar a lãlãit multe dintre problemele stringente ale orasului, tocmai pentru a nu îsi crea o imagine publicã negativã. Dar problemele s-au adunat si dau pe dinafara paharului.

Eu cred cã reforma din temelii trebuie sã înceapã, direct cu primãria. Asta nu înseamnã, cum au încercat unii sã mintã în numele meu, cã îi voi da afarã pe toti apropiatii lui Anghel, cã îi voi penaliza sau mai stiu eu ce alte minciuni. Nu îmi stã în caracter. Cei mai multi truditori din primãrie sunt profesionisti si corecti. Dar nu au un manager competent la care sã se raporteze. Împreunã cu care sã punã rapid în aplicare strategiile de dezvoltare a orasului. Sper sã fi lãmurit aceastã problemã. Nu voi aplica vendete, nu voi înjura pe nimeni, nu voi pleca de la premisa cã, dacã cineva a fost colaborator ani de zile al actualului primar, trebuie musai sã scap de el. Vã voi vorbi în schimb de pachetul meu de reforme, care cuprinde sase teme de interes public (sase e si pozitia mea pe buletinul de vot): - Organizarea unui Consiliu Local Civic, compus din câte un reprezentant al fiecãrui cartier.

Astfel, voi avea prilejul sã cunosc la timp si mereu toate problemele orasului nostru. Fiecare cartier îsi va desemna un reprezentant ce va participa la întâlniri bilunare cu primarul si cu consilierii locali ai orasului. - Transparenta în achizitiile publice: toate licitatiile organizate de municipalitate vor fi fãcute publice pe mai multe canale, astfel încât sã se elimine orice suspiciuni. Mai mult, toti cei care vor încheia contracte cu municipalitatea vor fi eliminati de la alte licitatii ulterioare, dacã vor depãsi termenele de predare ale lucrãrilor contractate sau dacã se vor constata nerespectãri ale standardelor de calitate. - Modernizarea tuturor serviciilor publice: trebuie sã reusim ca toate documentele solicitate de bãimãreni sã fie eliberate pe loc sau în cel mult 15 zile calendaristice. - Reorganizarea activitãtii de urbanism, pentru a scãpa de toti PUZ-alistii (scuze, pentru cuvântul urât, dar e o realitate) care si-au fãcut mendrele în dispretul legii prin Baia Mare.

Doresc sã reduc timpul de eliberare a autorizatiilor de constructie la sapte zile calendaristice, în conditiile depunerii tuturor documentelor prevãzute de lege. Dacã legea este respectatã, toti cei care vor sã dezvolte proiecte în Baia Mare vor avea tratament
egal, pentru ca Primãria si Consiliul Local sã scape de suspiciunile de coruptie. - Sprijinirea mediului de afaceri, dar nu declarativ, ci prin programe constante, care sã îi convingã pe oamenii de afaceri locali, dar si pe cei din afara municipiului Baia Mare sã investeascã cât mai mult. - Voi schima radical modul de informare a cetãtenilor din Baia Mare vizavi de activitãtile pe care primãria le desfãsoarã. Cetãtenii vor afla în timp real care este programul de asfaltare a strãzilor, programul de curãtenie a acestora, ce lucrãri se petrec pe strãzile municipiului. Nu cred cã cele propuse de mine mai sus sunt mãsuri dure. Eu le consider normale. Si cred cã ele trebuiau de multã vreme puse în aplicare. Actualul primar a atins aceste teme secvential, de ochii presei, dar s-a ferit sã le implementeze. O voi face eu.

Niciun comentariu: